Varför Mewego?

Inlägg av: Emanuel Kaplan

I dagens samhälle är tiden troligtvis det dyrbaraste som finns. Med allt som händer och tillgängligheten på information, kan det ibland kännas överväldigande att ta sig fram i informationssamhället. Människor blir allt mindre benägna att sätta sig ner och aktivt söka efter information om vad de ska hitta på att göra för den kommande tiden, vilket också kan leda till att människor sakta över tid glider isär från varandra.

Vi vet också idag att idrotten genom åren har haft en minskande publik. Varje år är det färre som går och tittar på idrott. Visst kan vissa klubbar eller idrotter få ett uppsving ibland, men över tid går det att se att publiken minskar. Vi tror på att den tekniska utvecklingen som gör så mycket annat lättillgängligt kan vara en av anledningarna samt att vi människor hela tiden måste vara aktiva i det digitala samhället, vilket gör att vi fokuserar på det nödvändigaste som ligger oss närmast, vår respektive, våra barn, vårat arbete, vår familj och våra hem. När allt det konkurrerar om vår tid, hur ska vi då kunna bestämma oss för att gå på ett evenemang när vi skapar trösklar för oss själva för att ta tiden att sätta oss ner och söka upp vilken match som går ikväll? Då tycker vi att det är bättre om informationen kommer till oss och talar om för oss att ikväll är det handboll eller fotboll och att jag enkelt kan boka upp mig med några klick.

För vad tror vi kommer hända om fler går på idrott? Det kommer givetvis bli ett bättre tryck i arenan, en bättre upplevelse för både publik och för de som utövar sporten. De yngre som går kommer ju se sina idoler spela, och ju fler som går och tittar desto större blir sannolikheten att människor berörs av sporten och börjar utöva sporten, vilket ger en bättre ekonomi till föreningen som kan satsa på ungdomarna, vilket på sikt leder till att vi kan få fler Zlatan, Thomas Brolin, Ljubomir Vranjes, Magnus Wislander, Mats Sundin och Peter Forsberg. Det tror vi på Mewego och det är därför vi vill göra det enklare för föreningar att nå ut till en bredare publik, på ett enklare sätt och göra det enkelt för personer att få informationen till sig för att på ett enkelt sätt kunna boka sin plats.

Mewego vill spara tid åt människor när de ska planera vilka evenemang de ska gå på, sammanföra människor med liknande intressen och göra det enklare att besöka evenemang ihop, en handbollsmatch, en hockeymatch eller en bandymatch när den inträffar eller bara gå och titta på travet för att känna pulsen på banan med andra eller varför inte gå på ett e-gamingevent? Mewego står för “jag, vi, går tillsammans”. Alltså att jag, med människor som har liknande intressen som mig, går tillsammans för att uppleva ett evenemang och för att stärka sammanhållningen utifrån de intressen som förenar människor. Mewego vill göra det genom att föra samman arrangörer, de som ansvarar för evenemangen, och besökare, de som går på evenemangen.