Varför Mewego?

I dagens samhälle är tiden troligtvis det dyrbaraste som finns. Med allt som händer och tillgängligheten på information, kan det ibland kännas överväldigande att ta sig fram i informationssamhället. Människor blir allt mindre benägna att sätta sig ner och aktivt söka efter information om vad de ska hitta på att göra för den kommande tiden, vilket också kan leda till att människor sakta över tid glider isär från varandra.

Känslan av att spela live

Gästblogg av: Moa Lenngren
Foto:Yukiwada Fotografie

Jag tror jag talar för de flesta när jag säger att en riktig adrenalinkick behövs då och då för att sätta twist på, men framförallt orka med, en intensiv vardag. En del kör alldeles för snabba bilar, en del går på sjukt svettiga spinningpass och en del bänkar sig framför sin favoritmatch och skriker högt tills grannarna flyttar ut. Men jag kliver upp på scenen, finner min plats i strålkastarljuset och drar ett par solon på min elgitarr. Den ultimata pirr-i-magen-känslan kombinerat med friheten att kunna uttrycka sig utan gränser – det kallar jag adrenalinkick!

Kosläppet på Sörgården

Gästblogg av: Yohanna Bredén

Det finns massor att göra i Skövde med omnejd, men något jag speciellt ville pricka in var det årliga kosläppet. Dels eftersom jag aldrig sett det, men även för att min dotter Fiona aldrig hälsat på kossorna på en bondgård. Det är en perfekt aktivitet att göra i någon timma samtidigt som man får vara utomhus och den yngre generationen se lite mer av verkligheten.

Visste du att var 20e svensk är medlem i en golfklubb?

Enligt Svenska Golfförbundet finns det nästan 500.000 golfspelare i Sverige.

Vad kan man göra i Skövde?

Stand-up, fotboll, bio, spa, äventyrsbad, konserter, utställningar. Det händer en hel del i Skövde framöver. Här är en lista på aktiviteter som passar allt från sportnördar till familjer, eller för dig som bara råkat hoppat av snabbtåget en hållplats för tidigt.